Daladagen 2023 är nu fullbokad!

Välkommen att maila falun@sparbanksstiftelsendalarna.se om du vill stå på väntelista.

Daladagen 2023 blir en spännande förmiddag med AI, Artificiell Intelligens, i fokus. AI-utvecklingen går i rasande tempo och påverkar oss alla på olika sätt.

Vad får det för inverkan på tillväxt och innovation i Dalarna? Vilken utveckling ser vi och vad krävs av regionen kring kompetensutveckling?

Ett nytt paradigmskifte har börjat och vinnarna blir de som förstår AI bäst. AI-tekniken kommer att påverka bransch för bransch och det kommer att gå fort. Transport, vård och omsorg, kreativa näringar, utbildning, finansbranschen, ja de flesta branscher kommer att påverkas. Näringslivet, offentlig sektor och samhället kommer att utvecklas och förändras. Vilka möjligheter har vi i Dalarna? Vad händer med vårt samhälle och vårt näringsliv om vi inte hänger med?

Vi kommer att få en tankeväckande förmiddag där vi kastar oss mellan att lyssna till några av Sveriges främsta AI-experter, fängslande intervjuer, paneldiskussioner och samtal mellan er som är på plats. Vi tror att just samtalet mellan er är extra viktigt i dessa tider.

Vi ser fram emot att denna förmiddag tillsammans väcka nya tankar och ta fram konkreta åtgärder för vidare arbete för Dalarnas framtida utveckling.

Vi hoppas att Du känner dig inspirerad!


Moderator Ellinor Persson

Ellinor, supermoderator, rutinerad program- och debattledare samt konferencier, kommer att leda oss igenom konferensen. Hennes genuina nyfikenhet och proffsighet kommer att ge oss nya perspektiv och bjuda in till både samtal, lärande och en stor dos inspiration.


Fredrik Löfgren

Fredrik Löfgren – Expert inom AI

Fredrik är en framstående AI-expert med en fascinerande förmåga att belysa och förklara de mest avancerade ämnena inom AI, ChatGPT, VR och robotik. Han ger goda insikter inom om de senaste framstegen inom teknologi samt hur AI och robotik kommer att påverka vår framtid, inklusive de etiska och samhälleliga aspekterna.

Sofia Thunberg

Sofia Thunberg – Expert inom AI

Sofia ger häpnadsväckande samt intressanta framtidsutsikter för vart teknologin kan leda. Hon förklarar de utmaningar och möjligheter AI kan föra med sig på ett intressant och lärorikt sätt. AI är ett ämne som kommer att beröra alla, såväl i vardagen som på arbetsplatser och i samhället. Sofia förklarar både hur och varför!Datum: 19 oktober

Plats: Romme Alpin

Tider:

  • 08.15 Frukost
  • 09.00 Daladagen startar
  • 12.15 Lunch

Varmt välkommen att säkra din plats redan idag!

Anmäl dig här >>


Daladagen

Vi arrangerar återigen Daladagen. Syftet med Daladagen är att belysa aktuella frågor inom ekonomi och företagande på regional, nationell och internationell nivå.

Dalastipendiet

Varje år delas stipendier ut till personer, företag och organisationer som genom nytänkande bidrar till lokal eller regional utveckling.

Lokala stipendier

Vi stödjer lokala uppmuntringsinsatser genom lokala stipendier. De lokala insatserna ska ha bäring på sparsamhet, privatekonomi, näringsliv, forskning, utbildning, idrott eller kultur.